Drumfanfare Showorkest Deltaband

In 1967 is de Deltaband ontstaan uit de drumband van Ons Genoegen. Oprichter van deze band is Marinus Vuijk De band is uitgegroeid tot een graag geziene gast, zowel nationaal als in BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Engeland. Om die reden wordt de band in haar thuishaven Vlissingen "De Muzikale Ambassadeurs van Vlissingen" genoemd.

De Deltaband verzorgt voornamelijk streetparades en taptoes waarbij vooral de Engelse stijl en de eigen Deltabandsound zeer gewaardeerd worden. Maar ook een spetterend concert is geen probleem waarbij marsen en populaire muziek elkaar afwisselen.

Thans bestaat de band uit circa 40 muzikanten. De bezetting bestaat uit trompetten, trombones, baritons, saxen, sousafoons, tamboers en slagwerk.

De band repeteert op vrijdagavond van 20.00 Ė 22.15 uur. In principe wordt in ít Zaaltje aan de Ridderspoorlaan 2 te Vlissingen gerepeteerd. Exercitie- en showrepetities vinden op diverse locaties plaats. Ben je van plan om te komen kijken of luisteren, vraag dan even na waar onze repetitie gepland staat.

Uitzending door Omroep Zeeland TV t.g.v. van het 50 jaar bestaan wat werd afgesloten met een reunie en een galaconcert in het Arsenaaltheater in Vlissingen

Eerste foto op de trappen van het oude stadhuis. (Houtkade in Vlissingen)

 

  Ga naar een interview ter gelegenheid van het 50 jaar bestand van de Deltaband

Interview op 17 november ter voorbereiding van de reŁnie op        9 december 2017 in Vlissingen.

Locatie het Geerteshuis te Kloetinge waar wij hartelijk werden ontvangen met dank aan  Lucy Cheng Cho Van, een uitermate enthousiaste gastvrouw.

Productie Bert van Leerdam en interviewer Jacco van Boven 

Jubileumjaar
In het
jubileum jaar trad de Deltaband op bij het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Daar behaalde zij een eerste prijs en gingen naar huis met  een Gouden medaille. 
Waalwijk Nederlands Kampioen geworden. Na een 1e prijs op een concours in Schiedam in november vorig jaar werd de band uitgenodigd voor de nationale kampioenschappen, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Bond van Muziekorganisaties.

Interview op 17 november ter voorbereiding van de reunie is een foto collage gemaakt vanaf 1967 tot heden.

Hierop zijn te zien foto's van de jaarlijks uitvoering in het Scheldekwartier te Vlissingen.

Optreden in Parijs en Oostende en een reportage van een uitwisseling van de zusterstad Deal in 1969

n